De knuffels van mama’s knuffels bevatten een vulling, deze vulling is niet geschikt voor een wasmachine. Mocht de knuffel toch gewassen moeten worden, neem de knuffel af met een natte doek en een sopje zo blijft de knuffel in de beste staat. Is de knuffel heel vies geworden, dan kan deze gewassen worden in een handwas dit doe je door de volgende instructies te volgen:

 • Gebruik altijd een mild wasmiddel dat geschikt is voor delicate stoffen.
 • Was de gehaakte items met de hand in een gootsteen of emmer met lauw water. Vermijd heet water, omdat dit de vezels kan beschadigen.
 • Dompel de gehaakte knuffels en accessoires voorzichtig onder in het water en knijp voorzichtig om het wasmiddel te verspreiden. Wrijf niet te hard, om te voorkomen dat de vezels vervormen of beschadigd raken.
 • Spoel de gehaakte items grondig af met schoon water om alle zeepresten te verwijderen. Herhaal indien nodig het spoelen totdat het water helder is.
 • Druk voorzichtig het overtollige water uit de gehaakte items zonder te wringen of te draaien. Het is belangrijk om de vorm van de knuffels en accessoires te behouden.
 • Leg de gehaakte items plat op een absorberende handdoek en rol de handdoek voorzichtig op om het resterende vocht te absorberen. Laat de items vervolgens plat drogen, uit direct zonlicht en warmtebronnen.
 • Zorg ervoor dat de gehaakte knuffels en accessoires volledig droog zijn voordat je ze opbergt of gebruikt.
 • Vermijd het gebruik van de wasmachine en droger, omdat deze kunnen leiden tot vervorming, krimp of beschadiging van de gehaakte items.

Volg deze wasvoorschriften zorgvuldig op om ervoor te zorgen dat je gehaakte knuffels en accessoires mooi en langdurig meegaan.

De schoonmaakvoorschriften voor het schoonmaken van een speenkoord met naam:

Materialen die nodig zijn:

 • Milde zeep
 • Warm water
 • Zachte doek
 • Eventueel een tandenborstel

Instructies voor het schoonmaken van het speenkoord met naam:

 1. Verwijder de speen van het koord.
 2. Maak een oplossing van warm water en milde zeep in een kom.
 3. Dompel een zachte doek in de zeepoplossing en wring deze uit om overtollig water te verwijderen.
 4. Reinig voorzichtig het speenkoord met de vochtige doek. Zorg ervoor dat de doek niet te nat is om te voorkomen dat water in eventuele metalen of houten onderdelen sijpelt.
 5. Als er vuil of vlekken zijn die moeilijk te verwijderen zijn, kun je een zachte tandenborstel lichtjes gebruiken om voorzichtig te schrobben.
 6. Spoel het speenkoord af met een schone, vochtige doek om eventuele zeepresten te verwijderen.
 7. Laat het speenkoord volledig drogen voordat je de speen weer bevestigt of het weer in gebruik neemt. Zorg ervoor dat het koord helemaal droog is om schimmelvorming te voorkomen.

Let op: Vermijd onderdompeling van metalen, houten of gepersonaliseerde delen in water, aangezien dit schade kan veroorzaken aan het materiaal of de bedrukking van de naam.

Volg deze eenvoudige stappen regelmatig om het speenkoord schoon en veilig te houden voor gebruik.